Μονωτικό aritherm

Το aritherm είναι νέας γενιάς θερμο-ηχομονωτικό υλικό που παράγεται σε πλάκες και σε μορφή παπλώματος.
Κατασκευάζεται από θερμοσυγγολυτικά στρώματα πολυεστερικών ινών μεγάλης αντοχής με αποτέλεσμα να προσφέρει την απόλυτη θερμομόνωση και ηχομόνωση.

Τι κάνει το aritherm τόσο μοναδικό?

Η πολυεστερική ίνα είναι μία από τις πιο διαδεδομένες ίνες στον κόσμο. Χρησιμοποιείται κυρίως σε είδη ρουχισμού και λευκά είδη. Τα τελευταία χρόνια έχει κάνει παγκοσμίως αισθητή την παρουσία της ως ασφαλές, υγιεινό και ανθεκτικό υλικό με υψηλές επιδόσεις.

Φιλικό στον άνθρωπο.
Η ειδική προφύλαξη για την εγκατάστασή του δεν είναι απαραίτητη, αφού δεν προκαλεί δερματικούς ερεθισμούς, στο λαιμό ή στους πνεύμονες, σε αντίθεση με άλλα μονωτικά υλικά των οποίων η εγκατάσταση απαιτεί τη χρήση μάσκας, γαντιών και ειδικής μακρυμάνικης ενδυμασίας.
Είναι σχετικά εύκαμπτο, ελαφρύ και εύκολο στην χρήση.

To aritherm είναι ασφαλές υλικό χάρη στη σύνθεσή του – δεν έχει χνούδια- και δεν δημιουργεί κινσδύνους σε όσους πάσχουν από άσθμα.
Οι πολυεστερικές ίνες είναι μη-τοξικές και μη-αλλεργικές. Οι ίνες παραμένουν στο υλικό, είτε κατά τη μετακίνησή του, είτε κατά τη διαδικασία τεμαχισμού του, είτε κατά την εφαρμογή του.

Το aritherm είναι ένα ‘ΠΡΑΣΙΝΟ’ προϊόν, αφού οι πολυσετερικές ίνες, από τις οποίες αποτελείται, είναι 100% ανακυκλώσιμες. Επιπλέον,τα μονωτικά μας προϊόντα εμπεριέχουν έως και 85% ανακυκλωμένη ίνα.

 

Έτσι, η απουσία χημικών ουσιών κατά την παραγωγή του, σε συνδυασμό, με την πολιτική μας «ουδεμία σπατάλη», διατηρείται ο χαρακτήρας της εταιρείας μας, υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος.

Το aritherm δεν θα υποχωρήσει, δεν θα λυγίσει και δεν θα φθαρεί με το πέρασμα του χρόνου. Οι πολυεστερικές ίνες δεν επηρεάζονται από τις υπεριώδεις ακτίνες ή την υγρασία, δεν προσβάλεται από μούχλα ή βακτηρίδια και δεν θα παραμορφωθούν ποτέ. Επίσης, δεν επηρεάζεται από έντομα ή τρωκτικά και έχει μεγάλη αντίσταση σε διαλύτες.
Αυτό σημαίνει ότι η μόνωσή μας θα παραμείνει γερή, αποτελεσματική και θα εξασφαλίζει εξοικονόμηση ενέργειας εφόρου ζωής. Γι’αυτούς τους λόγους, υποστηρίζουμε ότι είναι η ΜΟΝΩΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ!

Είναι αυτοσβενύμενο υλικό και δεν παράγει τοξικά αέρια ή καπνούς σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Σε επαφή με φωτιά οι ίνες δεν την εξαπλώνουν ένας παράγοντας μεγάλης επικινδυνότητας.

aritherm πλάκα

Μονωτικό υλικό από ίνες πολυεστέρα aritherm σε μορφή πλάκας.
Το aritherm αποτελείται από 100% ίνες πολυεστέρα. Κατά την παραγωγική διαδικασία οι ίνες συγκολλούνται θερμικά, χωρίς τη χρήση κάποιας χημικής ουσίας.

  • Διαστάσεις πλάκας είναι 1200mm x 600mm
  • Σε πάχος 30mm, και 50mm (± 2%)
  • Πυκνότητα βάρος ανά κυβικό 34 kg/m3
  • Συσκευάζεται σε δέματα με 12 πλάκες
  • Παράγεται με ή χωρίς επικάλυψη φύλλου αλουμινίου

Έχει άριστες θερμομονωτικές και ηχοαπορροφητικές ιδιότητες με πιστοποίηση από το ΚΕΔΕ.

λ10=0,0267 Kcal/h.m. oC

Έχει πολύ καλές ηχοαπορροφητικές ιδιότητες, με πιστοποίηση από το INSTITUTO GIORDANO, σύμφωνα με το πρότυπο UNI EN ISO 354.

aritherm πάπλωμα

Παράγεται σε πάπλωμα με ή χωρίς επικάλυψη φύλλου αλουμινίου:

  • Σε διαστάσεις πλάτους 600mm
  • Σε πάχος 50mm (±2%)
  • Πυκνότητα βάρος ανά κυβικό 18 kg/m3
  • Συσκευάζεται με δύο ρολά στα τρέχοντα 15m.
  • Παράγεται με ή χωρίς επικάλυψη φύλλου αλουμινίου

Έχει πολύ καλές θερμομονωτικές και ηχοαπορροφητικές ιδιότητες με πιστοποίηση από το ΚΕΔΕ.

λ10=0,0327 Kcal/h.m. oC

Έχει πολύ καλές ηχοαπορροφητικές ιδιότητες, με πιστοποίηση από το INSTITUTO GIORDANO, σύμφωνα με το πρότυπο UNI EN ISO 354.